lördag 31 december 2011

Hallå i cyberrymden ... "Den Livgivande Gemenskapen" av Stefan Albrektsson

... nu är min bok "Den Livgivande Gemenskapen - och vi är adopterade in i den kärleken" så gott som färdig (Jag är kanske världens mest okända författare...). Det som kvarstår att göra är en sista korrekturläsning och bokomslaget. Omslagsfotot är taget av den eminenta Helene Folkesson och själva omslaget kommer göras av den fantastiske Daniel Norlin ( http://quietriotdesign.se ). Sedan bär det iväg till tryckeriet för att skapa fysiska böcker som jag tänker sälja för dyra pengar och bli väääldigt rik och känd (nä då, de kommer nog kosta vad de kostade att trycka tror jag och kändisskapet blir det nog inte så mycket med...).

Jag kommer till en början lägga ut lite väl valda delar ur boken på den här sidan. Tyck gärna till om det du läser (eller skriv något trevligt) i kommentarboxen längst ned! Och/eller gå in på fliken: "Dina frågor, funderingar, nya uppslag, el.dyl." och skriv.


Och just det ja, GOTT NYTT 2012!

+ IC XC NIKA +

Här nedan följer den text som kommer att finnas på baksidan av boken:

 DEN LIVGIVANDE GEMENSKAPEN
– och vi är adopterade in i den kärleken


Se den lille mannen som sitter lutad över pergamentet. Olje­lampans låga fladdrar till av vinden som sveper in i rummet genom fönstergluggen. Han har precis skrivit ned det som uppenbarats för honom, han reser sig upp, jublar och dansar i livsberusad vild glädje...


Från Paulus, genom Guds vilja Kristi Jesu apostel. Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus. Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse, liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, en­ligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas.



Före begynnelsen existerar endast Gud (Treenigheten; Fadern och Sonen och Anden) – Gud är allt. Ännu finns det ingenting skapat, inte ens ”ingenting” finns. I denna Kärleksgemenskap tas ett beslut att skapa varelser som skall vara dem lika. Gud beslutar att dessa varel­ser skall tas upp i och leva i den Gemenskap som alltid existerat. Detta skall utspela sig i Kosmos – i tid och rum – och tiden och rummet omsluts på alla sidor av Evighet.

Jag vill i denna bok försöka bevara den trinitariska grundsynen och realiteten i Jesu inkarnation som utgångspunkt. Detta gör jag utifrån att jag upptäckt att om vi splittrar Treenigheten och vår förståelse av denna som Ett väsen och enig i sitt handlande, blir hela vår syn på Gud (och därmed hela verkligheten) schizoid – det är en teologisk schizofreni som sliter sönder och förgör våra själar. Denna schizofreni formar en Gud som är omöjlig att verkligen älska.

Boken är skriven både för troende som vill se och lära känna Gud och Guds verk ännu mer, och den är skriven för otroende som säger: ”Jag tror inte på Gud!” Jag brukar bemöta påståendet ”jag tror inte på Gud” med en fråga: ”Vilken Gud är det du inte tror på?” Det svar som ges leder mig alltid till att svara: ”Jag tror inte heller på den guden...” Så läs, se och lär känna den Gud som är god och som är värd att älskas – Han som har älskat oss först!

Boken vill proklamera Evangeliet – de goda nyheterna – om vad som är sant i Jesus Kristus, vad Jesus fullbordade i och genom inkarnationen, i Hans liv, gärningar, undervisning, död, uppståndelse, upphöjelse till Faderns högra sida, och Andens utgjutande.  Evangelium är det faktum som består i att allt det som hänt i och genom Jesus också har hänt för och med oss. Vi är kallade att acceptera och leva i den verkligheten.